Handige tips bij het kiezen van raamdecoratie

Handige tips bij het kiezen van raamdecoratie

23/04/2022 Uit Door Elin

Licht is ontzettend belangrijk in een huis. Het maakt ruimtelijker en voelt vrijer. Daarbij is het handig voor de planten. In onze huizen vormen ramen dan ook een belangrijk onderdeel van de ruimte en is raamdecoratie een opvallend gedeelte. Soms is het lastig om goede raamdecoratie uit te zoeken. Het moet namelijk zowel functioneel als mooi zijn. Hoe koop je dan design en nuttige raamdecoratie? Dat gaan we in dit blog aan jou vertellen!

Voor welke ruimte is de raamdecoratie?

Bij het kiezen van een goede raamdecoratie is het de eerste stap om te kijken voor welke ruimte het precies is. In de slaapkamer of badkamer moet het namelijk een andere functie en uitstraling hebben. Bijvoorbeeld goed kunnen tegen vocht, tocht en licht doorlatend zijn ja of nee.

Welke raamdecoraties zijn er?

Het kan best lastig zijn om een goede raamdecoratie uit te kiezen, omdat er veel verschillende opties zijn. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een van deze alternatieven: rolgordijnen, duo rolgordijnen plisségordijnen, fotorolgordijn, aluminium, houten jaloezieën of lamellen. Zoals net al benoemd werd is het afhankelijk van de kamer waar je de decoratie wilt gaan hangen. Daarbij ligt het eraan welke ramen je hebt.

Lees ook:  De Beste Manieren om Ruimte te Besparen in Je Slaapkamer

Kies de stijl die je wilt aanhouden voor je raamdecoratie

Voordat je de raamdecoratie gaat bestellen of kopen in de winkel zoals Foto4art is het verstandig om te bekijken welke stijl je in huis hebt of wilt. De raamdecoratie is namelijk heel bepalend voor jouw stijl. De volgende woonstijlen zijn er: bohemian, botanisch, industrieel, landelijk, modern/design, retro, romantisch, Scandinavisch en voor de woonkamer. Neem vast een kijkje op Pinterest welke stijl hierin het beste aansluit bij je wensen.

Welke stijl past bij jouw raamdecoratie?

Voor een bohemian effect zouden wij veelal gaan voor houten details. Houtkleur, lieflijk, rotan of groen. Voor de botanische stijl geld vooral het groene gedeelte. Zorg dat je een jungle vibe krijgt, neem bijvoorbeeld rolgordijnen op maat in een mooie aardetint. Voor een industrieel effect zijn zwarte details mooi. Bij een landelijke stijl ga je voor een hele warme sfeer, zoals gordijnen of wederom hout. Ditmaal een diepe kleur hout. Bij een moderne design stijl raden wij wit aan. Dit is een clean kleurtje die overal bij past. Voor retro raden wij aan om het niet te perfectionistisch te doen. Laat je raamdecoratie contrasteren met de rest van de ruimte. Voor het romantische effect is een zachte dromerige kleur mooi in bijvoorbeeld gordijnen of een andere zachte stof. En als laatst de Scandinavische stijl, die is minimalistisch. Ga dan niet voor te felle kleuren en te veel toeters en bellen.
Ontdek ook Al jouw vragen over fotorolgordijnen beantwoord